Tijd maken voor wat jij wilt

Lekker wandelen door de natuur en me laten raken door wat ik zie. En intussen bijzondere inzichten opdoen en daarmee samen met anderen mooie plannen uitdenken. Dat is wat ik het liefste doe. Misschien herken je dat wel.

Lang vond ik het lastig om daar tijd voor te maken. Je bent vaak te druk met allerlei verplichtingen die ‘belangrijker zijn’. Met andere verantwoordelijkheden. Stil staan bij wat je zelf eigenlijk voelt en wat bij jou past is dan best een uitdaging.

Mijn ratio en actiegerichtheid leken vaak de snelste en zekerste route naar resultaat. Totdat ik via een terugkerend B12-tekort en meerdere burn- en bore-outs mijn les leerde: tijd nemen om je te verbinden met wat er binnen in je speelt is juist de slimste weg vooruit!

Jouw essentie

Inmiddels heb ik ontdekt hoe je heel bewust contact maak met wat er dieper in jou speelt. Met jouw eigen essentie. Natuur en fotografie spelen daar een grote rol bij. Beeld vormt namelijk een prachtige ingang naar jouw innerlijke wijsheid en opent je ogen voor wat er nog meer mogelijk is. Magisch vind ik dat!

We kunnen allemaal veel handiger gebruik maken van ons onderbewuste. Dat zorgt voor effectievere groei en veel meer impact, als mens en als onderneming. Daar inspireer en help ik anderen graag mee, zodat we met ons volledige potentieel de wereld mooier en eerlijker kunnen maken.

Marije de natuurliefhebber
Bewust ben ik met mijn gezin uit de stad vertrokken voor een groenere woonomgeving. We wonen nu met het bos op loopafstand en genoeg gevarieerde natuur in de omgeving, heerlijk! Nieuwe klompenpaden ontdekken, een rondje hardlopen, luisteren naar het gekwetter van de vogels, genieten van spiegelingen op het water en de geur van het bos.
Maar ik ga ook graag op reis naar mooie natuur in andere landen, zoals Costa Rica, IJsland, Madeira, Zuidelijk Afrika, Karpathos, Canada, VS, Scandinaviƫ. Ik sta altijd open voor nieuwe tips voor reisbestemmingen!
Over 10 jaar woon ik omringd door de natuur in een heel duurzaam en licht huis. Een heerlijke plek waar binnen en buiten mooi met elkaar verbonden zijn.

Marije de fotograaf
Tijdens mijn studie biologie volgde ik mijn eerste fotografiecursus. En toen ik daarna foto’s mocht maken van zenuwcellen onder een microscoop was ik definitief verkocht: door zo’n beeld te isoleren zag je pas goed hoe mooi en kunstzinnig de natuur was.
Daarna volgden nog vele cursussen en masterclasses, zoals over zwartwit- en creatieve fotografie. Ook de shoots waar ik voor werd gevraagd, hielpen mij me verder te ontwikkelen. Maar ik leerde vooral door veel te oefenen en stil te staan bij welk effect een foto op mij had en waarom dat was.
Inmiddels geeft fotografie een extra dimensie aan mijn wandelingen en reizen. Maar wat ik ook fotografeer, ik zorg graag voor rustige, krachtige beelden die raken en inspireren.